Over mij

Hoe het begon

Na de geboorte van mijn jongste ontstond er in ons gezin helaas een situatie waarin we veel te maken kregen met ziek en zeer. De last op mijn schouders werd groot en ik viel een periode uit op mijn werk in het ziekenhuis. Na enige tijd krabbelde ik weer op, maar werd helaas binnen korte tijd geveld door een flink virus en een parasiet in mijn darmen wat ervoor zorgde dat ik mij het ene moment fysiek goed voelde en een paar uur later ziek op de bank kon zitten (door iets wat ik bijvoorbeeld had gegeten).

Het vertrouwen in mijn lichaam nam af en had continue spanning in mijn lichaam omdat ik niet wist hoe mijn lijf zich over een paar uur zou gedragen. Continue fysieke en mentale stress dus! Gevolg: Slecht slapen omdat ik ook vaak in de nacht ziek werd, spanning in mijn nek en schouders waardoor ik vaak hoofdpijn kreeg en een raar gevoel in mijn keel waar ik mij zorgen om ging maken.

Er zal toch niks ernstigs aan de hand zijn? Door de verschillende klachten werd ik kribbig en reageerde minder ontspannen op mijn man en kinderen, plannen durfde ik weinig te maken uit angst dat ik niet mee zou kunnen door de klachten die ik misschien wel zou hebben. Daar was hij: De vicieuze cirkel!

Eigenaresse De Cupkoningin, De weere opmeer spanbroek salon cupping
De cupkoningin de weere opmeer, salon, cuppen, transformational cuppen, verminderen klachten af van hoofdpijn

En toen

Omdat de klachten van kwaad tot erger werden en ik steeds prikkelbaarder werd, ben ik mij gaan verdiepen in allerlei facetten die te maken hebben met een gezonde manier van leven. In mijn voeding ben ik koolhydraten bijvoorbeeld gaan beperken waardoor ik minder onrust kreeg in mijn darmen en minder snel vermoeid raak.

Bij de fysiotherapeut heb ik triggerpointmassages ondergaan met resultaat (helaas van korte duur, aangezien de klachten telkens weer terugkwamen na verloop van tijd). Uiteindelijk ben ik aanbeland bij het cuppen. Wauw en toen ging er een wereld voor mij open. Wat zit er allemaal in mijn lijf opgeslagen aan blokkades van de afgelopen jaren. Door 1 cupbehandeling was mijn hoofdpijn nagenoeg weg, verdween dat rare gevoel in mijn keel en kreeg ik weer rust in mijn hoofd en kon ik alles veel meer ontspannen bekijken. Het vertrouwen in mijn lijf nam toe en was instaat om weer die gezellige, meer ontspannen moeder te zijn die ik graag ben. 

Dit is wat ik wilde

Af van fysieke klachten die mijn dag beheersten, af van onzekerheid en wantrouwen in mijn lichaam, weer kunnen leven en genieten van de dag waarbij er tuurlijk soms dingen zijn die niet leuk zijn, maar de basis is op orde, dat is niet alleen zo, dat voel ik ook echt! 

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat

  • Ik grotendeels koolhydraatarm eet, maar mij soms niet kan bedwingen iets “lekkers” te eten (in de keuken, zonder dat iemand dat dus ziet). 
  • Als iemand uitglijdt, ik daar smakelijk om moet lachen en ik mij verschuil achter het feit dat ik geschrokken ben en het lachen een vorm van verwerking is.
  • Sporten zo niet mijn hobby is en ik mij er altijd vanaf probeer te maken met een paar simpele snelle oefeningen om maar klaar te zijn. Dit terwijl onze hele zolder vol staat met sportapparatuur.
  • Ik dol ben op het krijgen van een massage of beautybehandeling, maar ik nog niemand heb gevonden waar ik 100% tevreden ben want ze doen altijd wel iets waarvan ik denk: “huh, waarom doe je dat nou, dat zou ik echt nooit doen!” (beetje beroepsdeformatie vrees ik)
  • Ik een tikkeltje sadistisch ben, mensen “pijn” doen als dit een doel dient schrikt mij niet af.
  • Ik er heel erg blij van word als ik een nieuw schoonmaakmiddel of wcreiniger heb en dat terwijl ik helemaal niet van schoonmaken houd, maar het zo leuk vind iets nieuws te testen.
  • Ik soms moeite heb om te delen, omdat ik bang ben dat iemand hetgeen pakt wat ik zo graag wil. En ik dan dus ook een beetje geïrriteerd kan zijn als iemand bv het grootste snoepje heeft gepakt, omdat ik dat niet netjes vind.

“Door mijn jaren lange ervaring in de zorg word ik niet afgeschrikt als iemand “auw” roept tijdens een behandeling en durf dan ook door te pakken waar nodig"